وبلاگ آموزشی / دانستنی آکادمی واژه

آزمون PTE | آزمون انگلیسی پیرسون | www.vaajehacademy.com

آزمون PTE چیست؟

آزمون انگلیسی پیرسون (PTE) یا Pearson Test of English یک آزمون مهارت زبان انگلیسی مبتنی بر کامپیوتر است که توانایی‌های خواندن، نوشتن، صحبت‌کردن و شنیدن افراد غیرانگلیسی زبان را می‌سنجد. این آزمون به‌طور گسترده توسط دانشگاه‌ها، کالج‌ها و دولت‌ها در سراسر جهان به‌عنوان مدرکی بر مهارت زبان انگلیسی برای مقاصد تحصیلی، کاری یا مهاجرت پذیرفته می‌شود.

PTE به دلیل نتایج دقیق و قابل اعتماد، تعداد زیاد آزمون در سال و رابط کاربرپسند شناخته شده است. ما در این مقاله اطلاعات کافی درباره این آزمون را اختیار شما قرار می‌دهیم.

آزمون آنلاین PTE | آزمون انگلیسی پیرسون | www.vaajehacademy.com

انواع آزمون PTE

سه مدل مختلف آزمون PTE وجود دارد که هرکدام برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی با اهداف خاصی طراحی شده‌اند. ما در این‌جا این سه مدل آزمون را توضیح می‌دهیم:

 

  1. PTE Academic: این آزمون عمدتاً برای اهداف آکادمیک مانند پذیرش در دانشگاه‌ها و کالج‌های کشورهای انگلیسی زبان استفاده می‌شود. در این آزمون توانایی داوطلب در استفاده از زبان انگلیسی آکادمیک در یک محیط تحصیلی حقیقی ارزیابی می‌شود. وقتی درباره آزمون PTE صحبت می‌شود، بیشتر منظور این نوع آزمون است.

 

  1. PTE General: این آزمون توانایی داوطلب را در استفاده از انگلیسی عمومی در موقعیت‌های روزمره ارزیابی می‌کند و معمولاً برای اهدافی مثل اشتغال و مهاجرت استفاده می‌شود.

 

  1. PTE Young Learners: این آزمون برای کودکان 6 تا 13 سال طراحی شده است و توانایی آن‌ها را در استفاده از زبان انگلیسی در موقعیت‌های واقعی ارزیابی می‌کند. PTE Young Learners برای پذیرش در مدارس متوسطه انگلیسی استفاده می‌شود.

 

مزایای آزمون PTE

ممکن است که برای شما سول پیش بیاید که چرا آزمون PTE؟ آزمون پیرسون تست زبان انگلیسی (PTE) دارای مزیت‌هایی است که آن را به یک انتخاب مناسب برای بسیاری از افراد تبدیل می‌کند. در این‌جا برخی از این مزایا را بررسی می‌کنیم:

  1. نتایج سریع: یکی از بزرگ‌ترین مزیت‌های آزمون PTE این است که می‌توانید به‌سرعت نتایج آزمون را دریافت کنید. معمولا جواب‌ها در عرض 48 ساعت پس از انجام تست ارسال می‌شوند.
  2. امتیازدهی منصفانه: آزمون PTE توسط رایانه نمره‌گذاری می‌شود؛ به این معنی که هیچ‌گونه سوگیری انسانی در فرآیند امتیاز‌دهی وجود ندارد. این مزیت تضمین می‌کند که همه کاندیداها به‌طور منصفانه و بدون تقلب امتیاز می‌گیرند.
  3. تاریخ‌های انعطاف‌پذیر: این آزمون در بیش از 350 مرکز در بیش از 65 کشور جهان برقرار می‌شود و رزرو تاریخ آزمون، فقط یک روز قبل از برگزاری امتحان امکان‌پذیر است. آزمون‌ها به‌طور منظم انجام می‌شود و هر مرکز آزمون در ماه چندین تست دارد (هر پنج روز یک‌بار).

 

  1. پذیرش گسترده: آزمون PTE توسط دانشگاه‌ها، کالج‌ها و دولت‌های مختلفی در سراسر جهان پذیرفته شده است. این بدان معنی است که داوطلبان می‌توانند از نمرات PTE خود برای پذیرش در تعداد زیادی از موسسات و برای اهداف مهاجرت استفاده کنند. این آزمون در کشورهایی مانند استرالیا، کانادا، نیوزلند، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا معتبر است و حتی موسسات معتبری مانند هاروارد نیز آن را می‌پذیرند. از زمان قبولی در آزمون، نتایج تا دو سال معتبر است.

 

  1. فرمت راحت: آزمون PTE یک آزمون مبتنی بر رایانه است، به این معنی که داوطلبان می‌توانند در مکان و زمان مناسب در آزمون شرکت کنند. این آزمون همچنین تطبیقی است، به این معنی که سطح دشواری سؤالات بر اساس پاسخ‌های داوطلب تنظیم می‌شود که آزمون برای داوطلب نه خیلی آسان و نه خیلی دشوار باشد.

 

مراحل و جزئیات آزمون PTE

مراحل و جزئیات آزمون PTE در انواع مختلف آن با هم متفاوت است. در این‌جا مراحل و جزئیات آزمون آکادمیک PTE را که رایج‌ترین و پرکاربردترین نوع این آزمون است، بررسی می‌کنیم.

آزمون PTE آکادمیک شامل سه بخش اصلی است:

 

Speaking و Writing (با هم)

این بخش شامل چندین فعالیت است است، از جمله خواندن با صدای بلند، تکرار جمله، توصیف تصویر، بازگویی سخنرانی، پاسخ به سوالات کوتاه و خلاصه‌کردن متن نوشته‌شده. تعداد سوالات آن شامل 6-7 عدد، بسته به آزمون هستند که همه موارد بالا را پوشش می‌دهند. همچنین، قبل از شروع، فرد 30 ثانیه فرصت دارد که تا خود را معرفی کند (البته این بخش نمره‌ای ندارد)

زمان‌بندی Speaking و Writing به این شکل تنظیم می‌شود:

  • معرفی خود: 30 ثانیه (+30 ثانیه برای آماده‌شدن)
  • خواندن متن 60 کلمه‌ای از روی صفحه‌ نمایش (+30 تا 40 ثانیه برای آماده‌شدن)
  • تکرار یک جمله پس از شنیدن در مدت 15 ثانیه (+3 تا 9 ثانیه برای آماده‌شدن)
  • شرح تصویر نمایش‌داده‌شده روی مانیتور در 40 ثانیه
  • بازگو.کردن سخنرانی پخش‌شده در 40 ثانیه (+90 ثانیه برای آماده‌شدن)
  • پاسخ کوتاه به یک سوال در 10 ثانیه (+3 تا 9 ثانیه برای آماده‌شدن)
  • نوشتن خلاصه‌ای از متن خوانده‌شده در یک جمله در 10 دقیقه
  • نوشتن یک مقاله 200 تا 300 کلمه‌ای در مورد موضوعی خاص در 20 دقیقه

 

Reading

این بخش شامل سوالات چند‌گزینه‌ای، مرتب‌کردن پاراگراف‌ها و پرکردن جای خالی است. تعداد سوالات به‌طور معمول حدود 15-20 تا است.

روش انجام:

  • چند گزینه‌ای: در این مرحله پاسخ‌های صحیح از بین گزینه‌های ارائه‌شده، انتخاب می‌گردند.
  • ترتیب مجدد پاراگراف‌ها: یک متن 150 کلمه‌ای خوانده می‌شود و با کشیدن و رها‌کردن، محل صحیح پاراگراف‌ها مشخص می‌گردد.
  • جاهای خالی را پر کنید: جاهای خالی موجود در یک متن 300 کلمه‌ای باید پر گردد. در سوال دیگر مشابه همین، لازم است جاهای خالی در متن 80 کلمه‌ای از لیست کلمات ارائه‌شده، پر گردد.

 

Listening

این بخش شامل خلاصه‌کردن متن گفتاری، سؤالات چند‌گزینه‌ای، پرکردن جاهای خالی، برجسته‌کردن خلاصه صحیح و انتخاب کلمه گم‌شده است. تعداد سوالات حدود 15-20 است.

روش:

  • نوشتن یک خلاصه 50 تا 70 کلمه‌ای، پس از گوش‌دادن به یک فایل ضبط‌  شده در 60 تا 90 ثانیه
  • گوش‌دادن به یک فایل ضبط‌شده و انتخاب چند گزینه از پاسخ‌ها، در جواب به سوال مطرح‌شده در 40 تا 90 ثانیه
  • پس از گوش‌دادن به فایل ضبطی، جاهای خالی در متنی که نوشتار فایل صوتی است، پر می‌شود. در این مرحله 30 تا 60 ثانیه زمان دارد.
  • انتخاب بهترین پاراگراف متن ضبط‌شده، که متن را به‌شکل صحیح خلاصه می‌کند در 30 تا 90 ثانیه
  • انتخاب کلماتی که در فایل صوتی که موجود نبودند در 20 تا 70 ثانیه
  • انتخاب یک سوال چند گزینه‌ای در مورد متن ضبط‌شده و پاسخ به آن در 30 تا 60 ثانیه
  • شناسایی‌کردن کلماتی از متن که با فایل صوتی اجرا‌شده متفاوت هستند در 15 تا 50 ثانیه
  • تایپ یک جمله که به‌شکل صوتی پخش می‌شود در 3 تا 5 ثانیه

 

زمان‌بندی آزمون PTE

مدت زمان کل آزمون PTE Academic تقریباً 3 ساعت است.

  • بخش Speaking و Writing معمولاً حدود 77-93 دقیقه طول می‌کشد.
  • بخش Reading حدود 32-41 دقیقه طول می‌کشد.
  • بخش Listening حدود 45-57 دقیقه طول می‌کشد.

توجه به این نکته ضروری است که زمان‌بندی و تعداد سوالات ممکن است کمی با آن‌چه در این مقاله ارائه شده متفاوت باشد و شرکت ‌کنندگان در آزمون همیشه باید برای دریافت دقیق‌ترین و به روزترین اطلاعات به دستورالعمل‌های رسمی PTE Academic مراجعه کنند.

شرایط شرکت در آزمون PTE

شرایط شرکت در آزمون PTE آکادمیک شامل موارد زیر است:

  • واجد شرایط بودن: PTE Academic برای همه افراد، صرف نظر از ملیت یا شهروندی، آزاد است.
  • شرایط سنی: شرط سنی خاصی برای PTE Academic وجود ندارد. با این حال، شرکت‌کنندگان زیر 18 سال نیاز به ارائه رضایت کتبی از والدین یا قیم دارند.
  • ثبت نام: شرکت‌کنندگان در آزمون می‌توانند از طریق وب‌سایت رسمی پیرسون یا مراکز مجاز آزمون به‌صورت آنلاین در آزمون PTE Academic ثبت نام کنند.
  • مدارک شناسایی: داوطلبان باید در روز امتحان مدارک شناسایی با عکس معتبر و دولتی (مانند پاسپورت) را به مرکز آزمون بیاورند.
  • هزینه آزمون: پرداخت هزینه آزمون در مراحل ثبت نام الزامی است.

 

 

آزمون PTE بهتر است یا تافل؟

هم آزمون پیرسون انگلیسی (PTE) و هم تافل معیارهای قابل اعتمادی برای سنجش مهارت زبان انگلیسی هستند. اما این دو از نظر قالب، محتوا و امتیاز متفاوت هستند.

PTE یک آزمون مبتنی بر رایانه است که از فناوری پیشرفته برای ارزیابی مهارت‌های زبان شرکت‌کننده استفاده می‌کند، درحالی‌که تافل یک آزمون کاغذی یا اینترنتی است که از ترکیبی از سؤالات چند‌گزینه‌ای و نوشتاری استفاده می‌کند.

به‌علاوه، PTE به‌خاطر جواب‌دهی سریع (1 تا 5 روز پس از آزمون) شناخته شده است، در‌حالی‌که نتایج تافل ممکن است تا 10 روز طول بکشد.

 

 

سخن آخر

آزمون PTE یکی از آزمون‌های متفاوت و معتبری است که در سال‌های اخیر برای سنجش زبان انگلیسی افراد غیر انگلیسی‌زبان طراحی شده است. این آزمون به‌شکل عمومی، آکادمیک و برای کودکان برگزار می‌شود. اکثر کشورهای جهان و موسسات معتبر، نتایج این آزمون را قبول دارند. آزمون PTE در ایران نیز برقرار می‌شود. هر مرکز هرچند روز یک‌بار این آزمون را برقرارکرده و نتایج آن را ظرف حداکثر 38 ساعت ارائه می‌کند.

 

سوالات رایج درباره آزمون PTE

سوال: هزینه آزمون PTE در سال 2024 چقدر است؟

پاسخ: هزینه این آزمون در سال 2024 حدود 8 میلیون و 600 هزار تومان است. این هزینه با احتساب مالیات محاسبه شده است.

 

سوال: چه تعداد دفعه می‌توان در این آزمون شرکت کرد؟

پاسخ: هیچ محدودیتی برای شرکت در این آزمون وجود ندارد. با این حال هر بار باید هزینه آن را پرداخت کنید.

 

سوال: کدام موضوع در PTE سخت‌تر است؟

پاسخ: بخش خواندن در آزمون PTE به‌عنوان پیچیده‌ترین بخش از این سه مورد در نظر گرفته می‌شود.

نظر شما درباره این مقاله چیست؟

از ۱ تا ۵ ستاره به ما امتیاز بدید.

میانگین رتبه / 5. تعداد امتیازات کاربران:

امتیازی داده نشده، اولین نفری باشید که ثبت امتیاز می‌کنید

تحریریه آکادمی زبان های خارجی واژه | www.vaajehacademy.com
فهرست مطالب
[html_block id="258"]
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.